Spuiten en Slikken: Jurre’s Date met Lisa E02E14

3FM: Interview met Red Inside hoodredacteur Yvette Luhrs

Luister hier het interview fragment terug!

Vice: The Lady Who Cleans Amsterdam’s Red Light District

Parool: Een verbod op legale prostitutie: een ramp voor Amsterdam

Was de coronacrisis voorspelbaar? Absoluut niet. Maar sommige stormen kondigen hun komst wel aan, als je de vlinder herkent. Daar moest ik aan denken bij het pleidooi dat CDA-kamerlid Anne Kuik donderdag in de Tweede Kamer hield, om prostitutie strafbaar te stellen. Haar partij sluit zich aan bij een maatschappelijk initiatief, in Zweden en Noorwegen geldt het prostitutieverbod al.

Was dit voorstel een opzichtige poging van de christendemocraten om de aandacht af te leiden van hun geplaagde justitie­minister Ferd Grapperhaus? Zeker. Een vroege verkiezingsstunt, hol en vluchtig als een proefballon? Ook waar.

Lees hier de column als je een parool abonnement hebt.

 

OneWorld: ‘SEKSWERK VERBIEDEN LEIDT TOT UITBUITING EN GEWELD’

Met een verbod op sekswerk denkt het CDA mensenhandel te kunnen bestrijden. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over dit ‘Zweedse Model’. Sekswerker Hella Dee laat zien hoe zulk beleid uitbuiting en geweld juist in de hand werkt.

Lees hier het gehele opiniestuk op Oneworld.

Nieuwe Podcast aflevering: Sekswerk in tijden van Corona / met professionele lieverd, Lisa

In deze Paraplupraat aflevering spreekt Niki met professionele lieverd Lisa.

Samen bespreken ze hoe ze de eerste paar maanden van sekswerk tijdens de Corona pandemie hebben ervaren.

Veel luisterplezier!

Miss Tomorrow: Tips for Online Sex work

AT5: Het is ze eigenlijk verboden, toch doen ondernemers mee aan de Wallen Open Dagen

Het is door de gemeente verboden, maar toch hingen buiten voor veel zaken rode ballonnen. Op die manier gaven ze aan wel degelijk deel te nemen aan de Wallen Open Dagen.

Lezingen, kijkjes achter de ramen of een gratis koffie. Zo moeten Amsterdammers kennis kunnen maken met hun Wallen, is de gedachte. Maar de open dagen zijn dit jaar omstreden. De gemeente verbood de editie dit jaar uit vrees dat het te druk zou worden.

Lees hier het artikel en bekijk het video item op de website van AT5.

CNN : Amsterdam’s ‘prostitute hotel’ plan to uproot red light district

CNN deelt een korte (en matige) recap van de afgelopen paar maanden aan de Wallen waarbij de titel niet geheel overeenkomt met de content van het artikel…

When the Netherlands introduced lockdown measures in mid-March, Amsterdam’s Red Light District transformed into a ghost town overnight. Coronavirus dealt a devastating blow to the Dutch capital’s notorious window brothels and left over 300 legally operating sex workers without an income for almost four months.

Lees hier het artikel op de website van CNN.

 

 

AT5: Stad Toeristen zijn terug: zo druk was het vannacht op de Wallen

Handhavers, ‘hosts’ van de gemeente en verkeersregelaars hebben vannacht hun handen vol gehad aan de drukte in de binnenstad. Er moesten, naast het eerder aangekondigde eenrichtingsverkeer, zelfs stegen afgesloten worden.

Lees hier het artikel en zie de beelden op de website van AT5.

 

AT5: Ondernemers niet blij met nieuwe maatregelen op de Wallen: ‘Hebben drukte juist nodig’

Na het drukke afgelopen weekend op de Wallen, zet de gemeente zich schrap voor het komend weekend. Daarom werden vandaag extra maatregelen aangekondigd om de drukte tegen te gaan én werd een streep gezet door de Wallen Open Dagen. En daar is niet iedereen even gelukkig mee. ‘De ondernemers hebben de drukte juist nodig.’

Lees hier het artikel en bekijk het video item van AT5.

 

NH Nieuws: Sekswerk heeft tijd nodig om op te starten, nog geen stormloop op de Wallen

Amsterdam – Vanaf vandaag kunnen sekswerkers aan de Amsterdamse Wallen weer aan de slag, maar volgens raamexploitant Masten Stavast loopt het nog geen storm. Zo hebben raamexploitanten kort de tijd gehad om te werken aan de heropening van de ramen en blijft het toerisme nog achter door de coronacrisis.

Lees het artikel en zie het video item op de website van NH Nieuws.

NH Nieuws: De Amsterdamse Wallen ontwaken: ondernemers opgelucht, bewoners beducht

AMSTERDAM – Sinds de coronapandemie is het rustig op de Wallen in Amsterdam. Nu langzaamaan toeristen de stad weer weten te vinden en sekswerkers vanaf morgen weer aan de slag mogen, wordt het drukker op de Wallen. Bewoners willen de grote drukte van voorheen voorkomen, terwijl ondernemers hopen dat de toeristen weer in groten getale terugkeren.

Lees het artikel en zie het video item op de website van NH Nieuws.

 

AT5: Sekswerkers demonstreren bij Stopera

EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK

Dat hoop ik maar, want we hebben best hard gewerkt om deze podcast te maken!

Een paar weken geleden kwam Berna Meijer onder mijn rode paraplu!

Het was niet de allereerste aflevering die we opnamen, maar ik was toch best wel nerveus.

Niet alleen omdat het hele concept van een podcast hosten nieuw en spannend is voor me, maar ook omdat Berna iemand is die ik enorm bewonder. En ik wilde het graag goed doen en geen stomme dingen zeggen.

En natuurlijk is dat alsnog gebeurd, want ik weet dondersgoed dat ze Meijer heet, en in mijn nerveusheid zei ik in de intro Meijers. Ik vind het al weken vervelend, heb overwogen de intro opnieuw op te nemen, we hebben gekeken of we de S er af konden snijden, dat was lastig want ik praat best snel.

Omdat ik geen excuus meer wilde hebben om de eerste aflevering uit te stellen hebben we hem toch maar gewoon gelanceerd.

In mijn vorige post noemde ik al dat we het niet groots wilden doen vanwege de huidige wereld-omstandigheden, maar juist stil. Ook zodat we dan lekker onze groove konden vinden mbt het posten.

Gisteren kreeg ik opeens een berichtje van Foxxy Angel, die ik afgelopen week vertelde dat we binnenkort live zouden gaan.

En toen dacht ik, oh nee! En werd ik best nerveus, want verdorie ik hoop toch maar dat ze het leuk vindt. Maar ook enthousiast, want, onze allereerste luisteraar!!

Niet veel later kreeg ik van een andere vriendin ook een berichtje binnen.

En toen werd ik nog nerveuzer, maar ook enorm enthousiast want, godverdomme, we zijn dus nu ECHT begonnen! Nu kunnen we niet meer terug.

Parool: Prostituee al 3 maanden in coma na mishandeling op de Wallen

De sekswerker die drie maanden geleden zwaar werd mishandeld op de Wallen, is nog altijd in coma. Volgens justitie is de kans dat zij nog ontwaakt klein. De 25-jarige klant die haar volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft mishandeld, zit nog vast.

Lees hier het artikel in het Parool.