Leestip: Verkiezingen 2021 | wat zeggen de partijen over sekswerk?

Sekswerk is politiek en op 15, 16 en 17 maart mogen we weer stemmen voor de Tweede Kamer. Er doen heel wat partijen mee en omdat we snappen dat niet iedereen tijd heeft om alle programma’s door te spitten, heeft Moira Mona dat voor je gedaan.

Sekswerk is een onderwerp dat nauwelijks in stemwijzers terug te vinden is, terwijl de politiek juist heel veel invloed heeft op onze veiligheid en ons welzijn. Om er achter te komen of sekswerk een belangrijk onderwerp is voor een partij, ben ik op zoek gegaan naar wat in er in de verschillende programma’s staat over sekswerk, prostitutie én of ze vrouwenhandel of mensenhandel gelijkstellen aan het aanbieden van een betaalde seksuele service.

Aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 doen 37 partijen mee waarvan twintig in alle kieskringen. Ik keek alleen naar die twintig partijen.

Sekswerker Juno Mac legt in haar TED Talk ‘The laws that sex workers really want’ uit dat er grofweg vier verschillende soorten sekswerkbeleid zijn: volledige criminalisatie, klantcriminalisatie, regulering en decriminalisatie. De meeste partijen gebruiken vage termen als het gaat over sekswerk, ik heb ze daarom ingedeeld aan de hand van die vier soorten.

Lees hier het gehele artikel op de website van Red Insight.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply