Hold on to your (red) umbrella’s!

Een podcast opnemen is een stuk ingewikkelder dan ik van te voren had bedacht.

En dat zegt best veel, want van te voren had ik al best veel ideeën over hoe ingewikkeld het zou zijn.

Ik ben Niki en ik hou enorm veel van kletsen met mensen. Praten is waarschijnlijk een van allerfavoriete hobby’s. Ik zei altijd als grapje dat “niets me stil kan krijgen”.

De allereerste keer dat Martijn en ik probeerde een (test) aflevering op te nemen met Lieve Lisette kwam ik er achter dat er kennelijk toch wél dingen zijn die me stil kunnen krijgen.

De aan-knop van de microfoon.

Ik kreeg gewoon geen geluid uit mijn mond. Waarschijnlijk omdat ik toch een bepaalde angst had en mogelijk nog steeds heb. Angst zoals ik die in deze post ook al noemde. Wat vooral allemaal neer komt op “wat zouden mensen hiervan kunnen gaan vinden of denken”.

Doorgaans ben ik best wel een “I don’t give a fuck” type persoon. Maar ik wil wel graag dat mijn woorden en daden in lijn staan met mijn intentie.

Mijn intentie is altijd: het begrijpen van mensen. Waarom doen mensen wat ze doen, en denken ze wat ze denken, en waar komt dit vandaan?

Ik heb veel geleerd en vooral genoten van alle leuke gesprekken met iedereen die ik heb mogen ontvangen Onder Mijn Rode Paraplu.

Wat ik vooral erg bijzonder vindt is dat ik eigenlijk veel meer polariserende meningen had verwacht, vooral in de ‘Verknallen we de Wallen’ afleveringen. De conclusie die ik vooral heb moeten trekken uit deze afleveringen is dat de meesten hetzelfde willen bereiken: eenheid, samenhorigheid en acceptatie. De manier waarop men dit wilt bereiken verschilt wel enorm, en dat is natuurlijk heel mooi. De wereld zou geen betere plek zijn als we allemaal over alles hetzelfde denken. Iedereen heeft zijn eigen ervaringen en trekt daardoor zijn eigen conclusies en ik ben enorm dankbaar dat zij dit met mij hebben willen delen.

Als ik terug kijk op het afgelopen jaar vind ik dat Martijn en ik trots mogen zijn wat we aan afleveringen en content de wereld in hebben gebracht. Vooral gezien het feit dat we dit allemaal ongesubsidieerd en naast onze fulltime banen er bij hebben gedaan!

Jullie hebben mogelijk gezien dat het wat stiller is geweest aan onze zijde, dat is omdat we proberen ons eerste pilot-seizoen goed af te sluiten en we druk zijn om ons voor te bereiden op het volgende seizoen!

We krijgen steeds meer e-mails en berichten van mensen die met plezier naar de podcast hebben geluisterd, en wat ik het leukste vindt: dat ze een nieuw perspectief hebben gevormd over een onderwerp en iets nieuws hebben geleerd!

Martijn en ik hebben het afgelopen jaar met verschillende stijlen ge-experimenteert en diverse ideeën geprobeerd.

We hebben ideeën over hoe we het volgende seizoen beter en leuker kunnen maken, maar we zouden heel graag ook feedback van jullie willen ontvangen!

Als jullie ons willen helpen om OMRP te verbeteren, kunnen jullie op onze website een feedbackformulier vinden. Hierin staan vooral multiple-choice vragen, die ons kunnen helpen met het beslissen naar welke richting we ons meer zullen bewegen. Heb je input of feedback die niet terug komt in het formulier? Mail ons dan op info@ondermijnrodeparaplu.nl !

Heel erg bedankt voor het luisteren het afgelopen jaar, en ik zie jullie binnenkort heel graag weer: Onder Mijn Rode Paraplu!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply