Hoi! Wij zijn Niki en Martijn en wij hebben een podcast!

Op internationale dag van de sekswerkers 2019 hebben wij elkaar ontmoet, binnen 2 minuten ontstond het idee om samen een podcast te beginnen en stonden we in elkaars telefoon. Binnen een week was de eerste paraplu-vergadering gepland.

Waarom een podcast over sekswerk? Omdat seks leuk is! En ook werk kan zijn. En omdat hier toch best vaak wat verwarring over is.

Iedereen heeft een mening over sekswerk. Er worden dagelijks uitingen gedaan over sekswerk in de media en in de politiek. Het is een onderwerp die veel mensen interesseert, en waar men ook heel graag hun mening over deelt met de wereld. Maar hoe realistisch zijn de uitingen van de media en de politiek over sekswerk nou eigenlijk? En, er zijn zo veel tegenstrijdige opvattingen over sekswerk dat veel mensen zich afvragen: wie heeft er nu eigenlijk gelijk?

Wij hebben hier ideeën over, maar het echte antwoord kunnen we niet geven. Daarom willen we middels deze podcast ons best doen om feitelijk correcte informatie met jullie te delen, zodat jullie zelf een geïnformeerde conclusie kunnen trekken.

In deze podcast worden de meningen, opvattingen en denkwijzen van mensen over sekswerk onderzocht. We doen een deep-dive in de industrie en zullen uiteraard ook het huidige maatschappeljke & politieke klimaat hierbij betrekken. Door met mensen met verschillende perspectieven en achtergronden in gesprek te gaan willen we meer over sekswerk, de industrie en de gemeenschap te weten komen, en deze nieuwe kennis willen we graag met de wereld delen.

Wij willen mensen een realistische inside-scoop geven van de sekswerk industrie én willen daarbij graag de wondere wereld van sekswerk aan mensen te introduceren.

We willen kennis verspreiden over sekswerk en de industrie hieromheen.  Hiermee willen we het stigma op sekswerk bestrijden en toewerken naar een wereld waarin sekswerk als werk wordt gezien.

We laten niemand in de regen laten staan.

NIKI

Podcast Host & Co-founder OMRP

Niki is een jurist die al bijna 10 jaar sekswerk doet, oprichter en voormalig coördinator van het juridisch loket van PROUD en voormalig bestuurslid van PROUD (De Nederlandse belangenvereniging voor sekswerkers).
Lid van PROUD.

Niki wist eigenlijk al heel jong dat ze sekswerk wilde doen, vanaf het moment dat ze als jong meisje de film “Pretty Women” zag (dankjewel Julia Roberts!).

Op haar 19e begon ze officieel in het vak. Tijdens haar Rechten-studie heeft ze altijd sekswerk gedaan. Begin 2015 las ze over de opening van PROUD en werd meteen een van de eerste leden van de verenging. Hier werd het activistenzaadje gezaaid.

Toen ze na haar afstuderen in augustus 2015 besloot om fulltime sekswerk te doen, werd ze een paar maanden later door Mariska Majoor benaderd of ze niet het juridische loket voor PROUD wilde openen. In 2016 werd ze bestuurslid bij PROUD. Van 2015-2018 heeft Niki zich onder haar pseudoniem Eva Duif actief ingezet om de juridische en maatschappelijke positie van sekswerkers te verbeteren en hun belangen te behartigen.

In 2018 besloot Niki om tijdelijk uit de activistenwereld te stappen en zich fulltime op sekswerk te focussen.

Al jaren speelt ze met verschillende ideeën omtrent het onderwerp Sekswerk. Onder Mijn Rode Paraplu brengt al haar ideeën nu samen, onder één paraplu.

MARTIJN

Audio Producer & Co-Founder OMRP

Martijn is een filmmaker en editor die ongeveer 8 jaar films maakt. Dit doet hij voornamelijk voor NGO’s en Stichtingen waar hij reportages, promo’s en commercials voor maakt. Dit doet hij voor instanties en stichtingen zoals: Pride Amsterdam, SJBmedia, CinemAsia, Free Press Unlimited. Hij heeft daarnaast ook als head editor en DOP aan films gewerkt zoals Taxi Stories en The Ugly Model. Momenteel werkt Martijn voor een lokale nieuws organisatie als camjo verslaggever en redacteur.

Martijn wilt graag met de podcasts helpen om misinformatie te bestrijden rondom sekswerk en om sekswerkers zelf aan het woord te laten en hun ideeën te delen over hoe ze hun vak zien en hoe ze zelf de toekomst (het liefste) zien.

Voor meer van Martijn’s freelance filmwerkzaamheden kan je terecht op zijn website www.paradoxproductions.nl